Wednesday, October 28, 2009

HABIB JEWEL SUCKS!!!!!! Part 2



okey.,...skang dah cool down sikit..meh nak citer pe sebenarnya jadi lepas menulis entry lepas [click sini untuk entry lepas]...


cangkuk emas 916 bentuk 'S' ade..tapi die charge sampai RM300


so aku request cangkuk 750...emas 750 pastinya lebih murah....
jadinya.... tiba2 dia kata emas 750 takde cangkuk 'S'...ade cangkuk bulat je.
Aku mintak harga..die kata RM250....

aku dah naik hangin...
argue punya argue...aku teringat nak tanya detail..pe yang die charge sampai RM300....
first aku tanya lah berat kancing emas tu berapa...


kancing emas adalah seberat 0.5 gram...
harga emas semasa adalah RM127...
upah adalah rm14
jadi total harga kancing RM77.50


ha....nampak tak..cakap belit2...so saya tanya la....nape previous harga sampai RM300....



jawapannya

"......sebab itu termasuk chrome, repair dan servis sekali...."

"apa yang kene servis..saya cuma mintak gantikan kancing je...kenapa kene chrome sekali? "

"bila kita patri, gelang akan jadi hitam (sekiranya bukan emas 916)... so, kene chrome..."

"..kenapa pulak kene patri gelang saya? kan saya dah cakap, nak tukar kancing je...ape kene mengena dengan patri gelang....kalau u nak cakap, masa patri kancing maybe boleh buat gelang saya rosak (samada hitam atau batunya rosak), tak payah patri, just kancing je bagi rapat....previous, masa hantar, saya mintak tukang tu punya quotation. **(akan diterangkan dibawah)"

"....er...er......er.............nanti kami mintak Mr A**a call u balik...kami pun tak pasti macam mana.."




and sampai skang takde call dari Habib lagi.......saya sangat tensen.....
saya sangat marah...
saya sangat bengang






the situation is...
masa saya hantar gelang tu, Mr A**a kata gelang tu (samada gelang atau batunya) mbe akan rosak kerana bahang apabila patri pada kancing tu. Bahang yang kuat boleh membuatkan batu tu rosak. Tapi kalau tak patri, kancing tu akan mudah terbukak, ala..takdelah mudah sanagt..macam gelang tgk kita...takdelah senang sangat terbukak kalau dah katup rapat2......
Jadinya, saya mintak di patrikan....Tapi nak mintak pendapat dari tukang tu dulu. Samada boleh patri atau tak (maksudnya kalau patri rosak ke tidak)......Kalau tak rosak..teruskan patri...
Kalau rosak, tak perlu patri just rapatkan........

Kesnya, saya mintak di berikan dulu keputusan samada boleh patri atau tidak je.....

Melalut2 sampai chrome....
Bila saya tanya kenapa kene chrome..sebab gelang tu akan hitam bila patri....
1)...Kenapa plak nak patri gelang tu...
2) Kalau dah rosak, tak payah la patri.....



Simple je..tapi Habib dah buat saya pening kepala dan rasa nak sepak orang....




Sekian entry emosi dari saya


4 comments:

yaya said...

dengar cerita pun sudah nampak itu orang habib berbelit-belit ckpnya...

sis_nita said...

ala dik..

kesimpulan yang akak leh bagikk ari entry ko nehhh..

depa sajerr nak KAUT duit ko buta2 jerr..

ngader2.. akak terasa laks nak sepak muka tukang patri tuhh..

bolehhh..??

bengang gak ni.. dah laa emas rege mahal.. isk!

waaa.. aku lak emo..

Queen said...

yelah..bayangkan lah...kancing emas cenonet tu dah sama harga dgn harga cincin emas...memang weirdo pelik la kan...

suezensuzanna said...

uhuhhh...jgn bengang nik...kang hilg seri

Related Posts with Thumbnails